Glud Værtshus Fodbold 2011

Årets udgave af værtshusfodbolden i Glud blev til dato den vådeste affære Rønnebærholdet nogensinde havde deltaget i. Det regnede nærmest fra start til slut, og temperaturer på omkring de 15 grader var med til at ligge en dæmper på humøret gennem det meste af dagen. Sponsoren var ligesom sidste år Cafe Corner, som betalte det forhøjede tilmeldingsgebyr på 550 kr. mod at sidste års røde trøjer blev genbrugt.
11 spillere mødte op til den 5. deltagelse ved værtshusfodbolden. Foruden de sædvanlige 4 i form af Anders Juul, Zeb, Brian Christophersen og Rasmus, var det også Kenneth Gøeg, Dan Jelsing, Jan Jensen, Christian Stobberup, Kim Jørgensen, Brian Jelsing samt Lars ”Skriger” Nielsen på mål i den første kamp inden han skulle af sted på arbejde.
Rønnebærholdetm som deltog i B-rækken, var kommet i gruppe med tre andre hold, og som altid var det kun vinderen der ville gå videre til kvartfinalen. Rønnebærernes første kamp var også åbningskampen og den stod mod Brand og Byggenørderne. Dette hold havde svært ved at stille med syv spillere fra start og måtte låne et par stykker fra et andet hold i første halvleg. Alligevel vil det være synd at sige at det havde betydning for udfaldet af de første 5 minutter af kampen. For her spillede Rønnebærholdet noget af deres bedste spil længe, og anført af en sprudlende Anders Juul, som først afdriblede modstandernes forsvar og scorede til 1-0, og dernæst kom fri i feltet og spillede Dan Jelsing helt fri til 2-0 scoring var kampen allerede ved at være afgjort. Lidt senere gjorde turneringens store spiller Christian Stobberup det til 3-0 med et fladt langskud ude ved den ene stolpe. Dette var stillingen ved halvleg, og det hjalp ikke Brand og Byggenørderne at deres sidste spillere nåede frem til den 2. halvdel af kampen. For Rønnebærerne kørte en kontrolleret defensiv, hvilket betød at modstanderne kun kom frem til to afslutninger hvoraf den ene gik ind bag Lars i målet. I modsatte ende skete der heller ikke det store og kampen sluttede derfor 3-1 til Rønnebærholdet, og den først sejr i 2 år ved turneringen var en kendsgerning.

Den næste kamp stod mod HK Trælast v./ Mogens Andersen og de var betydelig stærkere end første modstander. Rønnebærholdet måtte skifte målmand da Lars var smuttet, og i stedet røg Brian Jelsing i mellem stængerne. Han måtte se passeret to gange i første halvleg, Begge situationer så Jelsing junior ikke alt for godt ud, og man var nu bagud 0-2 ved halvleg. Efter pausen lykkedes det den unge Jan Jensen, som spillede en fornem turnering, at komme først på en lang stikning og prikke bolden over modstandernes målmand til reducering 1-2. Derpå smed Rønnebærholdet alt frem, men Anders Juul som 2 gange havde driblet sig alene med målmanden formåede at skyde forbi mål begge gange. Så i stedet for at få udlignet, scorede HK Trælast v./ Mogens Andersen to gange i den anden ende og så var kampen afgjort. Brian Christophersen havde undervejs et frispark lige uden for feltet som blev blokeret. Derfor sluttede det 1-4 til modstanderne, hvilket dog betød at Rønnebærholdet stadig havde en chance for at nå kvartfinalen. Dette ville dog kræve en 4-måls sejr i sidste kamp som stod mod Holst Ludere.

Til trods for at dette hold var af samme styrke som HK Trælast v./ Mogens Andersen, var Rønnebærholdet meget bedre med i hele kampen end det havde været tilfældet i kampen lige inden. 1. halvleg sluttede dog uden scoring, og så var det op ad bakke for rønnebærerne som nu skulle score fire gange uden modstanderen kom til fadet, for at avancere til kvartfinalen.
At Rønnebærholdet er bedst når man skal forsvare en føring blev endnu engang tydeligt, for ligesom i foregående kamp, blev et sats fremad banen straffet med to hurtige scoringer. Sidst i kampen viste de unge spillere, Jan Jensen og Christian Stobberup endnu engang at de var en gevinst for et Rønnebærhold med spillere hovedsagligt over de 30 år. Jan lagde en lang flad drømmeaflevering til Christian, som inde i feltet nemt kunne udplacere målmanden. Det blev dog ikke til mere og kampen sluttede med 1-2 til Holst Ludere, som samtidig vandt gruppen og gik videre til kvartfinalen.
Grundet det meget våde og kolde vejr var sorgen dog til at overse for Rønnebærholdet, som i stedet holdt afterparty i Kim Jørgensens hus på Parallelvej lige overfor Glud Skole.

Forrige side: Fagenes Fest 1996
Næste side: Sponsorerne