Havnefesten 2000

Lad det være sagt med det samme. Havnefestfodbolden 2000 var et af de mere succesrige i Rønnebærholdets historie.
Den 12. juli gik turneringen i gang med de sædvanlige regler om at kun gruppevinderen gik videre fra de 8 stk. 4-mandsgrupper. Rønnebærholdet bestod dette år af: Anders Juul, Zeb, Morten, Rasmus, Thomas Jørgensen, Brian Jelsing, og så Kaarde, som kom med efter afbud fra Dan Jelsing.
Zeb Hvidtfeldt kendte Kaarde, som var fodboldspiller inde i Horsens, og han skulle vise sig at være en vigtig person for Rønnebærerne i turneringen dette år.
Dette år havde man fået Byens Pølsevogn som sponsor der var ejet af Pernille Juul. Derfor stillede Rønnebærholdet op under navnet ”Byens Pølsevogn Unplugged”.
I den første kamp skulle Rønnebærholdet møde Mantadoktoren 2, og allerede her viste Kaarde at han kunne score mål. Rønnebærerne vandt uden de store problemer 2-0 på mål af Kaarde, og så målmand Rasmus Hansen, som scorede direkte på målspark. Hans 3. mål gennem tiderne.
Næste kamp var mod Palsgaard, som Rønnebærholdet havde mødt nogle år forinden til Fagenes fest. Her kom Rønnebærholdet foran 1-0 på mål af Anders Juul, men i de allersidste sekunder lykkedes det Palsgaard at udligne efter et målmandskiks af Rasmus Hansen.
Rønnebærholdet kunne dog stadig gå videre ved egen hjælp. Dette krævede dog en sejr i sidst kamp mod Telefonbøgerne. Igen viste Kaarde sit store værd, da han blev kampens eneste målscorer, og derpå var Rønnebærholdet ligesom to år for inden, igen i kvartfinalen, takket være placeringen som gruppevinder.
I kvartfinalen skulle Rønnebærholdet møde FC Evnesvag. Dette hold bestod af nogle af Vejle Boldklubs Ynglinge-talenter, og talenter var der bestemt tale om. Ikke desto mindre sparkede Anders Juul bolden i mål fra midten da bolden blev givet op. 1-0 til Rønnebærholdet.
Herefter udspillede sig et drama af format. FC Evnesvag fik udlignet, men igen lykkedes det anfører Anders Juul at bringe Rønnebærerne foran, efter en længere dribletur. FC Evnesvag var dog ikke slået, og talenterne fra Vejle udlignede til 2-2 som blev slutresultatet i den ordinære spilletid.
Herefter måtte man ud i forlænget spilletid, hvor kampen ville blive afgjorte efter golden goal.
Kaarde modtog bolden i højre side af banen, og efter en elegant dribletur, spillede han den ind over til en fri Anders Juul, som med et smart træk satte målmanden af og scorede til slutresultatet 3-2. Rønnebærholdet var i semifinalen, efter en fantastisk og medrivende kamp.
I semifinalen var der igen tale om et ynglinge talenthold. Denne gang fra AC Horsens. Holdet som kaldte sig for Kebab drengene havde desuden Karl Rasmussen med. Karl havde selv spillet for Rønnebærholdet tilbage ved As sportsuge i 1996.
Endnu et drama udspillede sig, men denne gang uden mål. Tættest på sejren var Rønnebærholdet da Zeb Hvidtfeldt ramte stolpen på et frispark kort før tid.


Semifinalekampen mellem Kebab drengene og Rønnebærholdet. Zeb Hvidtfeldt rammer stolpen på frispark i den ordinære spilletid.


Den forlænget spillede blev også uden mål, og derfor var der ingen anden udvej en straffesparkskonkurrence. Hvert hold skulle skyde 3 gange, og den som scorede flest gange ville komme i finalen.

Rønnebærholdet ved havnefestfodbolden 2000 tilsat Allan og Dan Jelsing som ikke var i kamp det år.


Rønnebærholdet byttede ved den lejlighed målmand, så Zeb kom ind i mellem stængerne i stedet for Rasmus Hansen. Zeb skulle samtidig også skyde Rønnebærernes første straffespark. Uheldigvis sparkede han i jorden, og måtte se sit skud gå forbi mål. Derefter bragte Kebab drengene sig foran 1-0 på deres straffespark, og så var det Morten Laursens tur til at skyde.
Han var som altid sikkerheden selv og hamrede bolden i kassen til udligning 1-1. Desværre scorede Kebab drengene igen, og var nu oppe med 2-1. Derefter var det nødvendigt for anfører Anders Juul at scorer for at holde Rønnebærholdet inde i kampen. Det gjorde han også da han sendte Kebab drengenes målmand Kim ”Dunk” til den forkerte side. Nu krævede det så at Zeb snuppede det sidste straffespark. Det lykkedes desværre ikke, om end han havde fingrene på. Rønnebærholdet måtte se sig slået med 3-2 efter straffesparkskonkurrencen, og måtte ligesom i 1998 tage til takke med kampen om 3. pladsen.
Her skulle man møde et hold som kaldte sig for ”De andre”, og til trods for at Rønnebærholdet var meget træt, efter de 2 foregående kampe var man stadig i stand til at styre kampen.
Den blev afgjort af Morten Laursen, som med en fladt og hårdt langskud scorede kampens eneste mål. Rønnebærholdet havde for 3. gang opnået 3. pladsen ved Havnefestfodbolden, og igen var jublen stor, om end man havde været tættere på titlen end nogensinde før.


Forrige side: Havnefesten 1999
Næste side: Havnefesten 2001